پایگاه خبری پشت پرده

خبرهای مهم در پشت پرده ها پنهان شده اند

پایگاه خبری پشت پرده

خبرهای مهم در پشت پرده ها پنهان شده اند

پایگاه خبری پشت پرده

با سلام خوش آمدید به پایگاه اطلاع رسانی «پشت پرده» هدف از راه اندازی این وبلاگ اطلاع رسانی جامع، دقیق و به روز در راستای اخبار (تحلیلی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و... )بر طبق قوانین «بین‌المللی» می‌باشد. که هیچ گونه گرایش خاصی به حزب یا جناحی نداشته و نخواهد داشت. بر آن امیدیم شما دوستان، همکاران و بازدیدکنندگان محترم با نظرات، پیشنهادات و انتقادات استادوارانه ی خود ما را، راهنمائی نمایید. که در پایان موجب خوشحالی ماوتشکرازشمامی گردد...!

بایگانی
پیوندها

به گزارش پایگاه خبری صدای جویا از اصفهان، در چند سال اخیر تعداد زیادی از ائمه جماعات شهرهای بزرگ و کوچک از سمت خود استعفا داده‌‌اند. دلایل مختلفی از سوی برخی مستعفیان برای کناره‌گیری عنوان می‌شود. بسیاری از آن‌ها بیماری را بهانه می‌کنند.
برخی دلیل این استعفاها را همان‌طور که امام‌جمعه زاهدان اعلام کرده، سیاست جوان‌گرایی و جایگزینی افکار نو دانسته‌‌اند؛ اما برخی دلایل سیاسی هم در حاشیه این استعفاها شنیده می‌شود، تاجایی‌که مثلاً بسیاری از ائمه جماعات که شهرت بیشتری دارند و سخنرانی‌هایشان هم عمدتاً بیشتر رسانه‌ای می‌شود، چندان هم جوان نیستند.

زمانی که «حجت‌الاسلام‌والمسلمین حاج‌علی‌اکبری» ۵۴ ساله است به ریاست شورای سیاست‌گذاری ائمه جماعات منصوب‌شده است. در حکم حاج‌علی‌اکبری آمده بود: «انتظار می‌رود جناب آقای حاج‌علی‌اکبری با ادامه و تکمیل فعالیت‌های گذشته و افزودن کیفیت در آن و بهره‌گیری از نظرات شورا، بر شکوفایی و تأثیرگذاری این نهاد مبارک رحمانی بیفزایند».

خردادماه دو سال پیش بود که آیت‌الله مجتهد شبستری نماینده، سابق ولی‌فقیه در آذربایجان شرقی و امام‌جمعه تبریز، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و از اعضای ارشد جامعه روحانیت مبارز به دلیل بیماری، جای خود را به «حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم»، نماینده سابق ولی‌فقیه در ارتش و رئیس سابق سازمان عقیدتی و سیاسی آجا داد. خاندان آل هاشم از خانواده‌های معروف، شناخته‌شده و مورد احترام بین مردم تبریز هستند.
بر اساس آنچه رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه آذربایجان شرقی به‌عنوان علت کناره‌گیری و رفتن آیت‌الله مجتهد شبستری از مسئولیت امامت جمعه تبریز بیان کرده، او بر اثر کهولت سنی، کمردرد و بیماری گوارشی که منجر به انجام عمل جراحی هم شده بود، از رهبر معظم انقلاب درخواست اعلام پایان مسئولیتش در این جایگاه را می‌کند که در نهایت هم رهبری با این درخواست موافقت می‌کنند؛ و بعد از آن، خبر استعفای «آیت‌الله سیدیحیی جعفری» از امامت جمعه کرمان خبرساز شد.

کناره‌گیری او را که از یاران مرحوم هاشمی‌رفسنجانی و شهید محمدجواد باهنر و همچنین افرادی نظیر حجتی کرمانی و سید محمود دعایی بوده و مواضع و مشی اعتدالی دارد، بسیاری سیاسی دانستند و به برخی جملات او نظیر «همه ما باید از این دولت و کارگزاران حمایت کنیم» اشاره‌کرده بودند. البته «حجت‌الاسلام سید رضا تقوی» رئیس وقت شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور گفته بود «حضرت حجت‌الاسلام‌والمسلمین جعفری خطاب به مقام معظم رهبری نامه نوشتند که به دلیل کهولت سن و وضعیت نامناسب جسمانی، ادامه فعالیت به‌عنوان امام‌جمعه و نمایندگی ولی‌فقیه در استان کرمان برایم مقدور نیست و خواهشمندم که با کناره‌گیری این‌جانب موافقت کنید».

همان زمان اسحاق جهانگیری در یک پیام توییتری نوشته بود که خبر این کناره‌‌گیری او را نگران کرده است. حجت‌الاسلام علی‌رضایی بیرجندی، امام‌جمعه بیرجند هم‌سال پیش به فاصله کمی از امام‌جمعه کرمان استعفا داد. او در نشست خبری گفته بود: «علت استعفای من ارتباطی به مسائل سیاسی و گمانه‌زنی‌های برخی از رسانه‌ها ندارد. بنده زمانی که قصد امامت جمعه شهرستان بیرجند را داشتم، قرار نبود هشت سال در این استان بمانم، بلکه به مدت سه سال انتخاب شدم. اگرچه از مدتی پیش خبرها و شایعاتی درباره کناره‌گیری حجت‌الاسلام علی‌رضایی بیرجندی، امام‌جمعه مرکز استان خراسان جنوبی، در رسانه‌ها و فضای مجازی انتشاریافته بود.
علی تابعی، امام‌جمعه موقت بیرجند، در خطبه‌های نماز گفته بود علی‌رضایی قصد دارد خراسان جنوبی را ترک کند. با این حال رئیس شورای سیاست‌گذاری امامان جمعه استان تا روز گذشته دریافت استعفانامه رسمی رضایی را تأیید نکرده بود. برخی دلایل استعفای او را نزدیکی به دولت روحانی دانسته بودند. امام‌جمعه مستعفی بیرجند از ابتدای دولت یازدهم رویکرد حمایتی نسبت به قوه مجریه داشت و حتی جمله صریحی درباره این موضوع دارد که «حمایت از رئیس‌جمهور طبق فرمایشات رهبری یک وظیفه است». رضایی مهرماه سال ۹۲، چند ماه پس از تشکیل دولت یازدهم و در مراسم معارفه استاندار جدید خراسان جنوبی، ابراز امیدواری کرده بود که او نیروهایی را انتخاب کند که خط و مشی رئیس‌جمهور حسن روحانی را اعمال کنند.

اما این‌که چه شد که تصمیم به استعفا گرفت، شاید به زمستان ۹۵ برگردد که برخی با فشار و جوسازی در فضای مجازی، قصد داشتند القا کنند که استاندار بیرجند در دیدار هنرمندان جوان استان «رقص مختلط بین زن و مرد» را مجاز دانسته است! این در حالی بود که پایگاه اطلاع‌رسانی استانداری خراسان جنوبی نقل‌قول منتسب به استاندار را خلاف واقع اعلام و آن را تکذیب کرد. فروردین سال ۹۷ هم خبر استعفای دیگری از سوی ائمه جمعه مطرح شد، این بار «آیت‌الله زین‌العابدین قربانی»، نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان و امام‌جمعه رشت پس از گذشت ۱۸ سال از این مسئولیت استعفا داد. او گفته بود: «۱۸ سال به‌عنوان نماینده ولی‌فقیه در گیلان بودم، اما شش ماه پیش در خطبه نماز جمعه کسالت پیدا کردم و دیگر صلاح ندیدم ادامه دهم و در نامه‌ای به مقام معظم رهبری نوشتم که از اقامه نماز جمعه عاجزم و هرکسی را که شما انتخاب کنید من با تمام وجود از او حمایت می‌کنم.»

۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ هم امام‌جمعه شیراز در نامه‌ای به مقام معظم رهبری استعفای خود را اعلام کرد. امام‌جمعه شیراز به دلیل کسالت و بیماری چندین بار در بیمارستان بستری‌شده‌ بود. او در بخشی از نامه‌ای که خطاب به مقام معظم رهبری نوشته، عنوان کرده بود: «فاستقم کما امرت» باعث شد در این ۴۰ سال ضمن احیای حوزه‌های علمیه در دو استان محل مأموریت (فارس و بوشهر) و منسجم نمودن امور طلاب و اساتید و روحانیت معظم مناطق، تلاش برای کسب رضای خالق، خدمت به مخلوق و عمل به تکلیف به چیزی حتی بیماری شدید، توجهی ننمایم؛ لیکن اینک ناخوشی و ضعف شدید جسمانی بر من غالب گشته و مانع از انجام فرائض محوله شده است، فلذا از آن رهبر معظم کسب اجازه و ردّ امانت‌دارم».
یک سال پیش هم حجت‌الاسلام جعفر محسن زاده، امام‌جمعه نظرآباد استعفا داد. او دلیل استعفای خود را کهولت سن والدین خود و نیاز آن‌ها به او اعلام کرد.

۹ مهرماه سال گذشته هم امام‌جمعه ایلام از سمت خود استعفا داد. در نامه استعفای لطفی خطاب به رهبر انقلاب آمده است: «بعد از قریب به دو دهه کشیدن بار امانت امامت جمعه و نمایندگی حضرت‌عالی در استان ایلام اینک احساس می‌شود که زمان آن رسیده تا برحسب وظیفه، این امر خطیر و رسالت عظیم را به صاحب آن بازگردانم».

اما داستان حجت‌الاسلام مرتضی ملکیان دستجردی امام‌جمعه شهر شاهین‌شهر با همه این ائمه جمعه فرق می‌کند، او داماد حضرت آیت‌الله محمدعلی ناصری دولت‌آبادی معروف به آیت‌الله ناصری استاد اخلاق حوزه علمیه اصفهان است و مهره قدرتمندی است که با وجود مخالفت‌های فراوان از ادامه حضور وی در شهر شاهین‌شهر از سوی عموم مردم، روحانیون حوزه علمیه شاهین‌شهر و بسیاری از جریان‌های سیاسی این شهر، اما قدرت لابی‌گری که داشته است توانسته نزدیک به ۱۷ سال در این شهر کرسی خود را حفظ کند.

اما این روزها در فضای مجازی مجدداً خبر رفتن این مهره قدرتمند بعد از گذشت ۱۷ سال از امام‌جمعه شاهین‌شهر مطرح‌شده است که ادعای این خبر چقدر صحت دارد یا نه هنوز مشخص نیست، اما آن‌طور که خبرنگار این پایگاه خبری از برخی منابع شنیده است چند گزینه محتمل برای جانشینی او از سوی شورای سیاست‌گذاری ائمه جماعت کشور مطرح‌شده است که هم‌اکنون در دست بررسی است ازجمله؛

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید محمدعلی هاشمی امام‌جمعه شهر کوشک خمینی‌شهر، او فرزند شهید حجت‌الاسلام سید حسین هاشمی و از تبار هاشمی‌های طالخونچۀ اصفهان است. او در سال ۱۳۶۳ به دنیا آمد. از همان ابتدا، به خاطر جذابیت‌های فردی و اخلاقی و هوش و تدیّنش، مورد عنایت خانواده و اطرافیان قرار گرفت. تنها دو سال داشت که پدرش در جنگ علیه دژخیمان بعثی، در عملیات کربلای پنج و در منطقۀ شلمچه، جاویدالاثر شد و پس از ۱۲ سال، همانند اربابش سیدالشهدا با پیکری بدون سر، به آغوش میهن بازگشت. او در حوزۀ امام هادی مشغول تحصیل شد و در مقطع دبیرستان نیز به تحصیل خود ادامه داد. با گذراندن دروس حوزوی و دانشگاهی، به موفقیت‌های چشم‌گیری در این دو نهاد علمی دست‌یافت و به‌عنوان فردی بالغ و آگاه، در دو محیط حوزه و دانشگاه شناخته شد.

در سال ۱۳۸۷ و پس از ۹ سال تحصیل موفق در علوم حوزوی، به دست مبارک حضرت آیت‌الله مظاهری حفظه الله، ملبس به لباس روحانیت شد و به‌عنوان یک روحانی وارسته، در مساجد و هیئات، به سخنرانی و مشاورۀ دینی و تربیت جوانان پرداخت. بیش از هشت سال است که فعالیت‌های او به‌عنوان امام جماعت، استمرار داشته و مسجد او، به‌عنوان یکی از مساجد موفق در تربیت نیروهای مذهبی به شمار می‌رود. در فن بیان و سخنرانی نیز، جزو موفق‌ترین سخنرانان مذهبی است و نوارها و جلسات سخنرانی‌اش، مورد پسند خاص و عام می‌باشد و در هیئت رزمندگان اسلام، به‌عنوان سخنران فعالیت دارد. وی پس از اتمام سطح دو، به تحصیل در دانشگاه ادامه داد و با اخذ مجوز ورود به دانشگاه در مقطع کارشناسی ارشد، در رشتۀ فلسفه و حکمت، مشغول به تحصیل شد و پس از دو سال، با رتبه و پایان‌نامه‌ای عالی، مدرک کارشناسی ارشد را دریافت کرد. هم‌زمان در حوزه نیز به مدت پنج سال، در درس خارج فقه و اصول آیت‌الله مظاهری، آیت‌الله موسوی درچه‌ای و آیت‌الله مهدوی شرکت کرد. در سال ۱۳۹۳ موفق شد مجوز تحصیل در مقطع دکتری، در رشتۀ تخصصی فلسفه و حکمت را به دست آورد، چنانچه شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه به این جوان جهت تصدی امام‌جمعه شاهین‌شهر به وی اعتماد کند بدون شک گزینه خوبی خواهد بود.

دومین گزینه حجت‌الاسلام مسعود سرافراز امام‌جمعه شهر فولادشهر لنجان و امام‌جمعه سابق شهر دولت‌آباد برخوار فعالیت‌های او به‌عنوان امام جماعت، استمرار داشته و مسجد او، به‌عنوان یکی از مساجد موفق در تربیت نیروهای مذهبی به شمار می‌رود. در فن بیان و سخنرانی نیز، جزو موفق‌ترین سخنرانان مذهبی بوده است، این گزینه هم می‌تواند بعد از حجت‌الاسلام ملکیان دستجردی گزینه قابل‌قبول و مناسبی برای امام‌جمعه شاهین‌شهر باشد.

سومین گزینه حجت‌الاسلام حسین رشیدیان امام‌جمعه شهر تیران است، حجت‌الاسلام‌والمسلمین رشیدیان اهل کوهدشت لرستان و پیش از این امام‌جمعه بخش بیضا استان فارس بوده است.

و چهارمین گزینه حجت‌الاسلام ابوالقاسم لطفی امام‌جمعه علویجه می‌باشد او فعالیت‌های جهادی و فرهنگی که در این شهر داشته است شهره عام و خاص شده است و بدون گزینه خوبی برای امام‌جمعه شاهین‌شهر خواهد بود.

این رسانه امیدوار هست که حجت‌الاسلام حاج علی‌اکبری ریاست محترم شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کل کشور بعد از گذشت ۱۷ سال برای سپردن کرسی امام‌جمعه شاهین‌شهر به چهر ه ای جدید و شخصیتی جوان، انقلابی، با تقوا و ولایتمدار هر چه زودتر تصمیم‌گیری فرمایند تا شهر شاهین‌شهر از این وضعیت تک‌بعدی مانند سایر شهرهای کشور رهایی پیدا کند.

انتهای پیام/ج

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۸/۰۳/۰۳
آقای جویا

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی