تحلیلی بر تغییر مدیریت خبرگزاری فارس استان اصفهانی که پس از ۱۱ سال اتفاق افتاد
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی جویاآنلاین، اواسط مردادماه سال گذشته پس از نزدیک به یازده سال تلاشهای جهادی و بسیجی وار حسن قانونی مدیر سابق خبرگزاری فارس و همراهان او در استان اصفهان سکان هدایت این خبرگزاری توسط مدیرعامل خبرگزاری فارس در تهران به علی صالحی سپرده شد؛ که نهتنها این تغییر و تحول بلکه مراسم تودیع و معارفه مدیران اسبق خبرگزاری فارس در استان اصفهان که با حضور حسن کربلایی مدیر استانهای خبرگزاری فارس برگزار شد. با حاشیههای جالبی همراه بود که تاکنون پس از گذشت یک سال هیچ رسانهای به آن نپرداخته است. ما در این یادداشت تحلیلی قصد داریم به این موضوع بپردازیم تا همگان در جریان بازیهای سیاسی برخی از مسؤولان با مدیران و خبرنگاران رسانهای قرار بگیرند.
ابتدا معرفی داریم از علی صالحی سرپرست جدید خبرگزاری فارس استان اصفهان و مسؤول اسبق بسیج دانشجویی دانشگاه اصفهان که پدر وی چند سال پیش عهدهدار معاونت صداوسیمای مرکز استان اصفهان بود. صالحی که فارغالتحصیل کارشناسی ارشد کارآفرینی دانشگاه اصفهان است و فعالیت در خبرگزاری دانشجو و سرویس دانشگاه خبرگزاری ایمنا را در سوابق رسانهای خود دارد.
توانست (حسن قانونی) که ورود به عرصه رسانه و مطبوعات را از سال ۷۸ و با هفتهنامه جام شروع کرد و بعد از توقف یک سال و نیمه در آن رسانه که به قول خودش یکی از توانمندترین مجموعههای آموزشی در تربیت نیروهای انقلابی و اصولگرا بود؛ در ادامه راهاندازی شبکه رسانهای شهرداری اصفهان را بهواسطه حضورش در این مجموعه، در دستور کار قرار داد. سال ۸۸ از مجموعه شهرداری اصفهان خداحافظی کرده و برای ایفای وظیفه در سمت مسوول هیئتهای اطلاعرسانی مجمع تشخیص مصلحت نظام و مشاور رسانهای اتاق بازرگانی، راهی تهران میشود؛ و از سال ۸۲ تا مردادماه ۹۴ سرپرست خبرگزاری فارس در استان اصفهان و همچنین مسؤول روابط عمومی دهکده شاخص پژوه دانشگاه اصفهان را بر عهده داشت کنار بزند.
ازآنجاکه تغییر و تحول در بدنه مدیریتی هر نهادی امری طبیعی، کاملا عادی و برای پیشرفت ضروری است؛ اما در حوزه رسانه آنهم در کشور همانند ایران این امر متفاوت است به این دلیل که بسیاری از خبرنگاران کشور با عشق و علاقهای که به امر اطلاعرسانی دارند و با رسانهها همکاری میکنند. هیچگونه قرارداد یا حقوق ثابت و یا حتی اینکه زیر چتر یکنهاد حمایتی و بیمهگر باشند قرار ندارند؛ و باید همزمان با تغییر مدیریت رسانه آنهم در یک استانی مثل اصفهان آنها نیز به فکر فعالیت دیگری باشند و یا اینکه باآنهمه کولهبار تجربه خود را با مدیر تازه از راه رسیده وفق دهند.
همانطور که در بالا نیز اشاره شد عصر ۱۵ مردادماه ۱۳۹۴ که مراسم بسیار ساده تودیع و معارفه مدیران جدید خبرگزاری فارس اصفهان با حضور مدیر استانهای این رسانه در مجتمع مطبوعاتی واقع در میدان لاله اصفهان برگزار شد.
حاشیه و نکته سیاسی این تودیع و معارفه در اینجا بود که تنها تیم مدیر جدید فارس که اغلب آنها از بچههای بسیج دانشجویی بودند. در این مراسم حضور داشتند و خبری از قانونی مدیر سابق و همراهان او نبود.
جالبتر از همه این بود خبرنگارانی که واقعا با اخلاص تمام و بسیجی وار و در راستای فرمایشات امام خامنهای در حوزه جنگ نرم دشمن بهدوراز هیچگونه انتظاری نزدیک به یازده سال تمام در حوزه اطلاعرسانی به مردم همیشه در صحنه و شهید پرو استان اصفهان تلاش و زحمت شبانهروزی کشیده بودند. اما مدیرعامل خبرگزاری فارس که امروزه دم از انقلابی و انقلابی گری و حلال و حرام میزند و فارس را بهواسطه همین تلاشهای خبرنگاران یک رسانه انقلابی معرفی میکند و همچنین زیر چتر حمایت برخی از نهادهای نظامی، دولتی و خصوصی است. یک هدیه ناقابل یا لوح یادبودی بهپاس اینهمه زحمت به آنها اهداء نکرد. حتی یک تشکر خشکوخالی از اینهمه زحمات نداشت. بلکه با بازیهای سیاسی آنها را کنار زد.(به دلایل و بهانههای غیر واهی که ذکر آنها در اینجا بهدوراز اخلاق حرفهای رسانهای خواهد بود)!
خلاصه صحبت و نوشتن در این زمینه بسیار زیاد میباشد. بههرحال خداوند متعال جای حق نشسته و اوست که بهترین داور و قاضی بین بندگانش خواهد بود. امیدواریم آنچه را که در این متن به نگارش آوردهایم حق مطلب را بیان کرده باشد و خبرنگارانی که هماکنون نهتنها در خبرگزاری فارس بلکه سایر رسانهها فعالیت میکنند و شبانهروز زحمت میکشند. عمر و وقت خود را خرج جایی کنند که هم دستاوردی داشته باشد و هم آیندهای و هم اینکه کسی قدردان زحمات آنها باشد. چراکه پیامبر اکرم(ص) فرمودند:« یک ساعت تفکر کردن بهتر از هفتادسال عبادت است». از نگاه امام علی(ع) شمار نفسهای آدمی معلوم و معین است و انسان با هر نفسی در حقیقت پارهای از عمر خویش را سپری نموده است.
انتهای پیام/