پایگاه خبری پشت پرده

خبرهای مهم در پشت پرده ها پنهان شده اند

پایگاه خبری پشت پرده

خبرهای مهم در پشت پرده ها پنهان شده اند

پایگاه خبری پشت پرده

با سلام خوش آمدید به پایگاه اطلاع رسانی «پشت پرده» هدف از راه اندازی این وبلاگ اطلاع رسانی جامع، دقیق و به روز در راستای اخبار (تحلیلی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و... )بر طبق قوانین «بین‌المللی» می‌باشد. که هیچ گونه گرایش خاصی به حزب یا جناحی نداشته و نخواهد داشت. بر آن امیدیم شما دوستان، همکاران و بازدیدکنندگان محترم با نظرات، پیشنهادات و انتقادات استادوارانه ی خود ما را، راهنمائی نمایید. که در پایان موجب خوشحالی ماوتشکرازشمامی گردد...!

بایگانی
پیوندها

نزدیک به ۲۵۰ شهید خبرنگار به ثبت رسیده است

سه شنبه, ۱۷ مرداد ۱۳۹۶، ۱۱:۵۲ ق.ظ

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی جویاآنلاین، ۱۷مرداد ۱۳۷۷ محمود صارمی خبرنگار ایرنا، آخرین وظیفه حرفه‌ای خود را انجام داد و خبر سقوط مزار شریف مرکز حکومت ملی افغانستان را از این شهر اطلاع داد و سپس همانند شهید محسن خزایی که در حلب سوریه به دست تروریست‌های داعش به شهادت رسید او نیز به دست تروریست‌های طالبان به همراه چند دیپلمات جمهوری اسلامی ایران شهید شد.

آخرین پیام خبرنگار شهید محمود صارمی به این شرح است:

«مزار شریف سقوط کرد. هفدهم مردادماه ۱۳۷۷، اینجا محل کنسولگری ایران در مزار شریف است، من محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران هستم، گروه طالبان چند ساعت پیش وارد مزار شریف شدند. خبر فوری، فوری. مزار شریف به دست طالبان سقوط کرد، عده‌ای از افراد طالبان در محوطه کنسولگری دیده می‌شوند به من بگویید که چه وظیفه‌ای»

۱۷ مرداد هر سال به مناسبت شهادت صارمی در تقویم ملی ایران به‌عنوان روز خبرنگار و یادآور خبرنگاران شهید خبرگزاری جمهوری اسلامی مهدی میرافضلی، سپهدار ساجدی، مسعود مشایخی، حسین ضامن، علی نبی پور انگجی و حسین فرهاد کوهپایی و همچنین جاویدالاثر کاظم اخوان و شهیدان عرصه رسانه‌ای کشور ثبت شد.

در ادامه محسن فخریان از روابط عمومی فولاد مبارکه و یکی از فعالان رسانه‌ای استان اصفهان طی یادداشتی عنوان می‌کند که امروز روز خبرنگار است!

کمتر کسی است که نداند چه شد که در تقویم کشور ما روزی را به نام خبرنگار نام‌گذاری کردند.

اما این روز هم در کنار بقیه روزهای سال می‌آید و می‌گذرد و در حوالی همین روز است که بهره‌برداری‌های متعدد از اسم «خبرنگار» رنگ می‌گذرد.

حکایت تبریک و تبریک و تبریک…!

نیمه‌های مرداد هرسال، خبرنگارها، پررنگ‌تر می‌شوند. مسئولان، البته نه همه‌شان، مهربان‌تر هم می‌شوند، تکریممان می‌کنند، حداقل جواب تلفن یا پیامک می‌دهند.

اما همه تا بعد از روز خبرنگار!

از حق نگذریم، بعضی‌ها هم رفتارشان تغییری نمی‌کند، خوب یا بد همانند که هستند.

نشست‌های خبری در تکریم خبرنگار برپا می‌شود، اداره از اداره و ارگان از ارگان است که از هم پیشی می‌گیرند تا زودتر خبرنگاران را دورهم جمع کرده و در میتینگ‌های نمایشی و تکراری فقط حرف بزنند و البته تکریممان هم بکنند! چشمشان نزنیم! دست به تعریف خوبی هم دارند!

انصافاً در کلام کم نمی‌گذارند وگرنه در عمل که!…بگذریم…!

بعضی‌ها هم که ثابت‌قدم به راه خود ادامه می‌دهند و با رسانه و خبرنگار میانه خوبی ندارند!… اما امان از بعد از روز خبرنگار!

به قول شاعر: «چو دانی و پرسی سؤالت خطاست»

در روی همان پاشنه می‌چرخد.

به‌راستی آیا سردبیر، دبیر، خبرنگار، عکاس، ویراستار، صفحه‌آرا، موزع، کیوسک دار، همه و همه زنجیروار دست در دست هم ندارند تا یک مطبوعه به مخاطب خود برسد؟ اگرچه دراین‌بین رسانه‌های مجازی، خدم‌وحشم کمتری دارند اما دردسرهای خود را هم دارند.

فقط کافی است، یک روزنامه‌نگار در انتشار رویدادی کمی غیرحرفه‌ای عمل کند آن‌وقت است که از مدعی‌العموم گرفته سراغش را می‌گیرند تا سرباز دم بازداشتگاه.

همه این‌ها را گفتم تا به این نکته اشاره‌کنم که خبرنگارها فقط یک روز از ۳۶۵ روز سال را خبرنگار نیستند که فقط همان حوالی تحویلشان بگیریم!

تکریم هم در زبان خبرنگاران حرفه‌ای و دست‌به‌قلم، گرفتن هدیه منقول و غیرمنقول نیست!

ای‌کاش در کنار رسانه، زبان مشترک داشتیم، نه زبان فارسی!

ای‌کاش همراه با رسانه، فهم مشترک داشتیم نه مفهوم مشترک!

مهروموم‌ها از پی هم می‌آیند و می‌روند، روزهای خبرنگار هم به همین صورت.

اما ای‌کاش تکریم خبرنگار، رنگ و بوی خبرنگاری بدهد:

حرفه‌ای، شفاف، صریح، دقیق، سریع و غیره در دل تبریک‌های متعددی که این روزها ردوبدل می‌شد من این متن را بیشتر دوست داشتم:

«خبرنگار حراف نیست که حرفه‌اش را بر باد دهد او باید حریف همه حلقه‌به‌گوشان شود»

پس: روزمان مبارک!

حالا وقتی عاشق باشی و خبرنگار هر جا که باشی سمت مردم می‌ایستی!

اما در جوامع امروزی رسانه‌ها با تولید و توزیع اطلاعات، نقش زیادی در بالا بردن دانش، آگاهی‌های گوناگون و ضروری مردم بر عهده‌دارند و جامعه را در نیل به توسعه، تعالی و ترقی همه‌جانبه یاری می‌کنند. در نیل به توسعه پایدار رساندن جوامع، رسانه‌ها نقش بسیار مهمی بر عهده داشته و به‌عنوان نیروی محرکه در رشد و توسعه فرهنگی جامعه به شمار می‌روند. ۱۷ مردادماه «روز خبرنگار» آنچه بسیار ضروری است این است که این روز، زمان مناسبی برای بیان بخشی از دردمندی‌های این قشر آسیب‌پذیر و کم‌توقع است.

روزنامه‌نگاران و خبرنگاران افرادی هستند که با عشق و بدون هیچ چشم‌داشتی وارد عرصه خطیر اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی شده و عاشقانه برای آبادانی و توسعه این مرزوبوم قلم‌فرسایی می‌کنند اما افسوس که امروزه برای پیشبرد اهداف فرهنگی و اجتماعی در جامعه در حال گذار ما، خبرنگاران موانعی مختلفی در پیش رودارند که آنان را از رسالت‌های راستین خود باز می‌دارد.

اما خبرنگاران، روزنامه‌نگاران و عکاسان خبری از یک‌سو متهم هستند که رسانه را در اختیاردارند و از سوی دیگر مورد شدیدترین هجمه‌ها قرار می‌گیرند و کسی نیست از آن‌ها دفاع کند.  برای اثبات این موضوع لازم نیست خیلی به عقب بازگشت؛ با یک جست‌وجوی ساده از روز خبرنگار پارسال تا امسال می‌توان نمونه‌هایی از برخوردهای زننده مسئولان، دولتمردان و حتی هنرمندان با خبرنگاران را مشاهده کرد.

بدون اغراق ارزش کار خبرنگاران بیش ازآنچه به‌عنوان مادیات دریافت می‌کند هست. از این رو کسانی که این حرفه را به‌عنوان شغل انتخاب می‌کنند مادیات کمترین نقش را در انتخاب آنان به‌عنوان شغل آینده ایفا می‌کند، جدای از داشتن استعداد و علاقه، انتخاب شغل خبرنگاری بدون عشق قابل‌تصور نیست و افرادی که این حرفه را برای کسب مادیات انتخاب کنند خیلی زود از ادامه کار منصرف می‌شوند، آنانی که اهمیت مأموریت و رسالت خبرنگاران در انعکاس درست و سریع پیام را می‌دانند، فعالیت اصحاب قلم در رسانه که بی‌ادعا به این فعالیت شبانه‌روزی اهتمام دارند را ارج می‌نهند، در روزگاری که از آن به عصر اطلاعات و فن‌آوری نام می‌برند، نقش خبرنگار بیش از همه مورد توجه است زیرا آنان تازه‌ترین اطلاعات را در اختیار مخاطبان قرار می‌دهند، در دنیای کنونی این خبرنگاران رسانه‌ها هستند که با تیزهوشی و دقت، نقش واسطه بین مردم و مسئولان را ایفا می‌کنند. آن‌ها، ازیک‌طرف درد دل مردم را می‌شنوند و به مقامات بالا انتقال می‌دهند و از سوی دیگر، پاسخ‌های مسئولان را به آگاهی مردم می‌رسانند. نقد عملکرد خوب یا بد حاکمان در رسانه‌ها، از دیگر وظایف خبرنگاران است که به بالندگی نظام و نیز پاسخگو بودن مسئولان یاری می‌رساند، خبرنگاران با ایفای نقش صحیح خود می‌توانند جامعه را به‌سوی پیشرفت سوق دهند و از مسائل حاشیه‌ای پرهیز کنند، نقش خبرنگاران در جنگ تحمیلی انکارناپذیر است و آنان در طول هشت سال دفاع مقدس با تولید هزاران خبر و گزارش برگ زرینی از تاریخ روزنامه‌نگاری کشور را به نمایش گذاشتند، آنان با رشادت و فداکاری‌های خود در دفاع مقدس از بین گلوله‌ها، خمپاره‌ها و میدان‌های مین، گزارش و خبر تهیه می‌کردند. در آمار بنیاد شهید ۲۴۴ شهید، ۵۰ جانباز و ۱۲ آزاده خبرنگار به ثبت رسیده است و این نشان‌دهنده حضور فعال این قشر در عرصه‌های خبری نقاط جنگی و بحرانی است، خبرنگار در محل وقوع رویدادها، چشم و گوش رسانه و چشم و گوش مردم است. او باید به کشف حقیقت‌ها بپردازد و آن را در کمترین زمان به مخاطبان خود برساند، پیامبر خدا صلی‌الله علیه و آله در حدیثی فرموده است: «حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس». ویژگی حق محوری، حق‌طلبی و حق‌گویی، از مهم‌ترین ویژگی‌های یک خبرنگار موفق و خداترس است. در مقابل، سخن‌چینی، بدگویی و به جان هم انداختن مردمان، از ویژگی‌های نکوهیده‌ای است که هر انسان عاقلی از آن‌ها بیزاری می‌جوید. پس چه نیکوست که صاحبان بنگاه‌های خبری و نیز خود خبرنگاران، همواره به دنبال واقعیت باشند و از جنجال‌آفرینی و بد کردن مردم با هم بپرهیزند،
۱۷ مرداد روز خبرنگار بهترین فرصتی است که نگاهی هر چند کوتاه به فعالیت‌ها، خدمات و تأثیرات فعالان عرصه خبر در جامعه داشته باشیم. به امید روزی که خبر آمدن مهدی موعود (عج) را به تمام جهان مخابره کنیم.

انتهای پیام/ج

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۰۵/۱۷
آقای جویا

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی