یادداشت؛ فاجعه خاموش سیتی سنترهای پرشمار شاهینشهر/در کشورهای توسعهیافته مبحثی به نام مبارزه با «دامپینگ» وجود دارد
به گزارش پایگاه خبری صدای جویا از اصفهان؛ پایگاه مطالبه گر عدالتخواهی شاهینشهر این بار طی یادداشتی با عنوان «فاجعه خاموش سیتی سنترهای پرشمار شاهینشهر» آورده است که ۲۸ اردیبهشتماه ۱۳۹۷ همزمان با اولین روز ماه مبارک رمضان کلنگ پروژه سیتی سنتر خیابان مخابرات توسط مسئولین این بر زمین زده شد!
متأسفانه این مجتمعهای تجاری مانند قارچ در شاهینشهر در حال سر بر آوردن هستند و کسی فعلاً به عمق این فاجعه واقف نیست و بدون شک طی سالهای آتی نتیجه فلاکتبار تصمیمات این دسته از مسؤولان برای همگان آشکار خواهد شد.
اکنون که پروژه سیتی سنتر محله خانه کارگر به اتمام رسیده، در خیابان طالقانی سیتی سنتر دیگری در مرحله گودبرداری است، در فلکه امام حسین (ع) یک مجتمع تجاری در میانه راه است، در انتهای خیابان فردوسی یک سیتی سنتر دیگر قرار بر احداث میباشد، در فلکه شهرداری به جای اداره آب و فاضلاب سابق قرار بر ساخت یک پروژه سیتی سنتر نیز هست و یک سیتی سنتر هم در فرعی ٨ خیابان مخابرات به علاوه دو فروشگاه بزرگ میلاد و فدک که اکنون در حال فعالیتاند.
حال این سؤال پیش میآید، آیا این حجم پرشمار سیتی سنتر برای یک شهر کوچک لازم میباشد؟!
لازم است بدانید که پس از تکمیل دو فروشگاه بزرگ فدک و میلاد طبق نامه رسمی مرحوم زنده یاد خسروی رئیس سابق اتحادیه اصناف در آن زمان ٢٣۵ واحد صنفی تعطیل شدند و پروانه کسب خود را باطل کردند!
حال تصور کنید با ساخت و تکمیل این حجم بالای سیتی سنترها چه بلائی سر مشاغل خرد میآید و چه حجم بیکاری و مشکلات شدید اجتماعی دامنگیر قشر متوسط جامعه خواهد شد؟!
این در حالی است که حتی در کشورهای توسعهیافته نیز مبحثی به نام مبارزه با «دامپینگ» وجود دارد و با انحصاری شدن فروشگاههای بزرگ مقابله میشود.
دامپینگ (بازارشکنی) که معادل فارسی آن رقابت مکارانه است به عبارت بهتر، تولیدکنندگان و بازرگانان برای به دست آوردن بازارها، محصولات خود را تا مدتی با قیمتی کمعرضه میکنند که به حذف رقبا و در اختیار گرفتن بازار مربوط میشود آنگاه پس از بین رفتن رقبا که همان خردهفروشان هستند دیگر بازار در انحصار چندین مالک بزرگ است که دیگر از آن تخفیفهای گذشته خبری نیست و تعیین قیمتها در اختیار و تبانی تعداد معدودی مالک و بازرگان است. لذا در اروپا و خیلی از کشورها مسئولان قوانین ضد دامپینگ وضع نمودهاند.
ضمن اینکه مطمئناً این سیتی سنترها بزرگ و شیک محل عرضه جنسهای لوکس و خارجی خواهند بود که قشر مرفه جامعه در آن به خوشگذرانی مشغول خواهند شد که اتفاقاً ضد سیاستهای حمایت از تولیدات داخلی خواهد بود.
البته فروشگاههای بزرگ تا یکمیزان معین لازم و ضروری است چراکه باعث شکستن قیمتها و کمک به خرید مردم است ولی این میزان زیاد از سیتی سنتر در یک شهر واقعاً جز زیان ثمرهای نخواهد داشت.
ضمن اینکه کلاً فروشگاههای بزرگ میزان مصرفگرائی بیهدف را در جامعه افزایش میدهد چراکه عرضه محصولات متنوع و با تبلیغات چشمنواز، وسوسه خرید بیشتر را ایجاد مینماید.
مسئولین سفیهی که در گذشته پایهگذار این حجم زیاد از سیتی سنتر در شهر شاهینشهر بودهاند میتوانستند بهجای تبدیل کردن این شهر به نماد سیتی سنترهای بیحد و مرز، زمینه سرمایهگذاری در ایجاد مراکز ورزشی و تفریحی را فراهم کنند و شاهینشهر را به قطب مراکز تفریحی و ورزشی در استان تبدیل کنند.
مثلاً یک پارک بزرگ آبی (مثل مجموعه پارک آبی مشهد)، ایجاد شهربازی کمنظیر، ایجاد یک نمایشگاه دائمی بزرگ (مثل نمایشگاه بزرگ اصفهان که میزبان برگزاری نمایشگاههای بزرگ کشوری باشد) و اردوگاه تفریحی (مثل باغ ابریشم) و دریاچه قایقسواری و سایر بزنند.
چراکه شاهینشهر با توجه به درصد بالای نیروی جوان نیاز به مراکز تفریحی و رفاهی برای جلوگیری از آسیبهای فرهنگی و اجتماعی دارد.
لذا در این زمینه خود مردم و اصناف باید ورود کنند و جلوی اقدامات مخرب برخی مسئولین را با اعتراضات گسترده بگیرند و گرنه در آیندهای نهچندان دور بیشتر اهالی کسبه و اصناف بهشدت متضرر خواهند شد و دیگر راه علاجی هم نیست.
انتهای پیام/د