کارآمدی و سلامت دو شاخصه اصلی کاندیدهای انتخابات شورا/مردم شاهینشهر در انتخاب دقت کنند
به پایگاه خبری صدای جویا از شاهینشهر اصفهان، منیره حداد حسنآبادی کارشناس مدیریت برنامهریزی شهری در آستانه برگزاری ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا طی یادداشتی با عنوان «شورای شهر مطلوب» اطلاع از مشکلات، نارساییها و درد واقعی مردم در خانواده، کوچهها و خیابانها همچون: آلودگی هوا، آلودگی صوتی، آلودگی بهداشتی، تراکم فروشی و تغییر کاربریهای غیراصولی و برهم خوردن تعادل اکولوژیک شهر آگاهی نماینده شورای شهر از شهرسازی درست، روند تحول شهر و مسائلی از این قبیل و شناسایی منابع درآمدی پایدار بهجز منابع غیرمجاز همچون تراکم فروشی و امثال آن برای شهرداری و شهرسازی اصولی نماینده مردم در شورای شهر باید وقت و فرصت کافی را جهت فعالیت و حضور فعال در جلسات کمیسیونها و شورا را داشته باشد.
لذا پیشنهاد میشود کسانی را برای شورای اسلامی شهر انتخاب کنیم که دارای انگیزه فعالیت، تلاش و کوشش باشند.
عضو شورای شهر باید خداجو و خدامحور باشند و از مقدسات دینی و احساسات مذهبی مردم به نفع گروه یا جناح سیاسی خود بهرهبرداری نکند، همچنین از صداقت برخوردار باشد، زیرا اگر اینگونه نباشد، چهبسا که در زد و بندهایی که در مسائل شهری به وجود میآید، برخلاف وظیفه خود اقدام کند.
از ظرفیتهای شهر درک کافی داشته باشد، نمایندگان شورای شهر باید افرادی دارای دانش، اطلاعات و برنامهریزی و اندیشهها و ایدههای جدید باشند که بتوانند در زمینههای مختلف شهری ورود داشته باشند و بتوانند با سیستم شورایی که همان کار و خرد جمعی است همکاری خوب و مناسبی داشته باشند.
اعضای شورای شهر باید نسبت به مسئولیتی که بر عهده میگیرند، احساس وظیفه و مسئولیت کنند و کاری که از سوی مردم به آنان محول شده را با علاقه و عشق انجام دهند و با انگیزه بالا خود را درگیر مسائل شهر و خدمت به مردم مشهد کنند.
اعضای شورای شهر باید بپذیرد که نماینده منتخب و خدمتگزار مردم است. لذا باید با دلسوزی و سعهصدر تمامی نقطه نظرات و درخواستهای مردم را بشنود و پاسخگویی شفاف و مستمر به آحاد شهروندان را داشته باشند. همچنین فن بیان و ارتباطات مؤثر داشته باشند تا بتوانند از حقوق مردم دفاع کنند.
تمایلات حزبی و جناحی خود را در هیچ زمینه و موضوعی دخالت نداده زیرا شورا بهعنوان نهادی محلی بهتمامی شهروندان (با هر گرایشی) تعلق دارد.
مشورت پایه شوراست: معنای لغوی «شورا» رایزنی و مشورت کردن است. از اینرو شورا به معنای تجمعی است برای رایزنی، نظرسنجی، تصمیمگیری و در مواردی اجرا، نظارت و بازبینی است. مشورت برای نفع جمعی و خیرعمومی فضیلت شوراست.
در جامعهای مدنی مردم به این آگاهی دست مییابند که نفع خودخواهانه یکایک آنان در این واقعیت نهفته است که قوانین را رعایت کنند و بههیچوجه از آنها تخطی ننمایند. ازاینروی قانون در جامعه درج پیدا میکند و نهادینه میشود و تمامی افراد، خود، حافظ قانون میشوند. این امر جوهر مدنی بودن است، لذا جامعه مدنی و نهادهای مربوط به آن محل تجلی عقلانیت است.
آینده شورا بدون مشارکت آحاد مردم، بدون شکلگیری صدها نهاد مشارکتی و داوطلبانه و غیر بوروکراتیک، بدون تجربه مدیریت مشارکتی، بدون برنامههای جامع آگاهسازی عمومی و توانمندسازی مشارکتی و شورایی، راه بهجایی نخواهد برد.
در این صورت سازمان بیمار دیگر به سازمانهای موجود اضافه گردیده و ضربهای سهمگین به ایمان مردم به شورا و مشارکت وارد میآید که اثر آن برای مدت مدیدی باقی میماند.
عضو شورای شهر بایستی سیاستها، تصمیمات و مصوبات را با خواستهها و نیازهای اولویتدار شهروندان انطباق دهد و اهداف اداره شهر را بر اساس نیازهای مردم تنظیم نموده و برنامه مدونی برای هدایت شهر داشته باشند.
اعضای شورای شهر میبایستی همواره در ایجاد ظرفیتهای جدید برای حضور، مشارکت و همراهی شهروندان برنامهریزی لازم را داشته و اهتمام ورزد.
وجود فضای همدلانه و منسجم بین اعضای شوراها و تعامل سازنده با اجزای حکومت مرکزی اعضای شورای شهر باید مردم محور و فقر ستیز باشند، برای رفع تبعیض و بیعدالتی در مدیریت شهری برنامه عملی ارائه دهند، هماکنون فاصله جنوب شهر با شمال شهر بسیار زیاد است و امکانات مناطق فقیرنشین و ثروتمندان شهر قابل مقایسه نیست.
اعضای شورای اسلامی شهر باید اهل عمل باشند از شعارگرایی پرهیز کنند، شهامت و شجاعت لازم جهت اجرای طرح و برنامههای خود داشته باشند.
کارآمدی و سلامت دو شاخصه اصلی کاندیدهای انتخابات شورا میباشد. اهمیت شاخص سلامت کمتر از کارآمدی نیست. کارآمدی یعنی اینکه فردی که میآید داخل شورا با مسائل شهر، شهرداری و مدیریت شهری در چند بعد آن آشنا باشد و به آن اشراف داشته باشد. یک کاندیدا باید بداند که چه تصمیمات و مصوباتی باید ارائه و تصویب کند و چگونه بر عملکرد شهرداری و خدمات شهری نظارت کند.
عضو شورای اسلامی شهر میبایست آگاهی و اطلاع لازم از قوانین، مقررات و رویههای قانونی را داشته باشد.
در انتخاب اعضاء در هیات رئیسه، گروههای داخلی و مجامع بایستی شایستهسالاری و شایسته گزینی در دستور کار قرار گیرد.
شورای شهر باید سیستم شهرداری را به مشارکتپذیری و نظارتپذیری عادت دهد. تعامل شورا با شهرداری مبتنی بر سهم خواهی و یا در نظر گرفتن منافع خاص افراد، گروهها و جریانهایی در شورا نباشند.
عملیاتی کردن فرایند نظارت گسترده شوراها در سطوح مختلف و امور مختلف شهری هستههای نظارتی مردمی در کوچهها، خیابانها، محلات و مناطق چشم بینای شوراها در نظارت هستند.
شورای اسلامی شهر باید به دنبال ایجاد حس همبستگی، همدلی، حس مشارکت و تعلق شهروندی، مسئولیتپذیری، آگاهی به حقوق و تکالیف شهروندی در شهروندان باشد؛ که در این صورت از هزینههای زیاد مدیریت شهری ناشی از عدم برخورد دلسوزانه و بیتفاوتی شهروندان کاسته میگردد.
انتهای پیام/ج