مسئولان و کارگزاران نظام جمهوری اسلامی تا دیر نشده از مردم ایران عذرخواهی کنند
استاد دانشگاه شهید بهشتی و پژوهشگر عرفان اسلامی گفت: مسئولان و کارگزاران نظام جمهوری اسلامی تا دیر نشده است از مردم ایران عذرخواهی کنند.
به گزارش پایگاه خبری صدای جویا از تهران، ناصر مهدوی، استاد دانشگاه شهید بهشتی و پژوهشگر عرفان اسلامی طی یادداشتی با عنوان «بهجای کوفتن جهان؛ جانتان را تغییر دهید» آورده است؛ یکی از مشکلات اخلاقی و روانی در میان حکمرانان جمهوری اسلامی این است که این آقایان هرگز عادت نکرده اند که در مقابل خطاهایی که مرتکب میشوند از مردم عذر خواهی کنند. بارها مردم شاهد بودهاند که به دلیل تصمیمگیریهای نسنجیده و حرفهای بیمنطق ؛ کشور دچار چه مشکلات فراوانی شده و تاوان آن را مردم رنجکشیده این سرزمین پرداختهاند.
از ادامه جنگ تحمیلی تا نحوه مذاکرات هستهای؛ آنچه از شیوه سلوک مدیران این مملکت بهجای مانده؛ سوزاندن فرصتها و رنجوری و دردناکی زندگی ملت بوده است. اینکه تورم بیداد میکند؛ بیکاری خسارتبار شده؛ آسیبهای اجتماعی همچون طلاق و اعتیاد به مرز خطرناکی رسیده، اینکه نخبگان کشور مانند سیل در حال گریز از کشورند ؛ اینکه کمبود آب و فرسایش خاک و آلودگی هوا زندگی مردم را تباه کرده و اینکه در جهان منزوی شدیم و ارزش ریال بهطور بی سابقهای سقوط کرده و دهها مسله حیاتی دیگر ؛ همه برخاسته از نحوه تصمیم گیری غیرعقلانی حکمرانان این سرزمین است.
اما آیا شده یک بار به خاطر خدا از مردم بدلیل تخریب زندگی آنها عذر خواهی کنید؟ و بجای متهم کردن جهان و جنگ با کائنات؛ خودتان را در برابر وجدانتان محکوم کرده و دست از روش های غلط خود بکشید ؟
نه نه؛ شما همواره خود را حق پنداشته اید و بر خلاف توصیه زیبای قرآن که توبه کنندگان را دوست دارد؛ بجای توبه و پوزش و اصلاح رفتار و افکارتان ؛دیگران را متهم کرده اید و تا جایی پیش رفته اید که حتی مردم مظلوم را با عناوینی چون فتنهگر؛ منافق؛ اغتشاشگر کوفتهاید و آنها را در آتش حسرت تغییر رفتارتان سوزندهاید.
امروز کشور در یک وضعیت خطرناکی قرار گرفته و تکرار رفتار غیرعقلانی و تاکید بر ادامه راه حلهای بیمنطق ؛ ممکن است سرنوشت همگان را به سیاهی کشاند و شرایطی بوجود آورد که کنترل آن از دست همگان خارج شود.
اگر تصور می کنید که با افزایش دامنه سرکوب و خشونت میتوانند بحران را حل و امور را به دست گیرند ؛ در اشتباه وحشتناکی سیر می کنید و راهی را پیش می روید که امکان بازگشت آن بسیار غیر ممکن است.
شما که گوش به نصیحت و خیرخواهی هیچ کس نمی سپارید؛ دست کم اگر به امام حسین ( باور دارید ) به فرمایش ایشان گوش دهید که می فرماید ؛ راجعوا انفسکم ؛ ای اهل شام و کوفه؛ بجای آغاز جنگ و ریختن خون بی گناهان ؛ به خودتان برگردید و از راه کجی که می رود بازگردید.
به همان دلایلی که در بالا اشاره شد ؛ مردم از شیوه حکمرانی شما که جز رنج و درد پیامد دیگری در پی نداشته ناراضی هستند و سخن اکثریت این انسانهای شریف اصلاح امور و تغییر در روشهای تصمیمگیری شماست .
آیا پاسخ آنها سرکوب خشن و رفتار بی رحمانه است ؟ آیا تصور می کنید اگر آتش نفرت مردم در زیر خاکستر پنهان شود ؛ شما موفق خواهید شد ؟ چقدر این دنیا ارزش دارد که برای دو روز حکمرانی در آن زندگی میلیونها انسان را پر از اضطراب و نگرانی کرده اید. واقعا شما هیچ هراسی از روبرو شدن با خدا ندارید ؟ به فرموده امام علی(ع)؛ وای بحال کسانی که در قیامت ؛ بینوایان و تهیدستان و فرزانگان ؛ گریبان آنها را بگیرند و بخدا بگویند که این حاکمان به ما ظلم کرده اند.
کشور در موقعیت مناسبی نیست ؛ یک بار برای اولین بار بجای تاختن به جهان ؛ ریختن سرب در حنجره مخالفان ؛ با صدای بلند عذر خواهی کنید و بجای ایجاد رعب و وحشت زندانیان را آزاد کنید ؛ دست از هرگونه اجبار به ویژه حجاب اجباری بکشید ؛ به مخالفان و معترضان فرصت اعتراض بدهید و رفتار و کردار غلط خود را اصلاح کنید تا بلکه نوری بتابد و از جهنمی که نامش شده زندگی قدری دور شویم .
پای بر سر نفس اماره گذاشتن و دلیرانه عذر خواستن بسیار آسان تر از ادامه راه نادرست و برخورد خشن با مردم است. از موسی ( ع) بیاموزید که در مقابل رفتار خشنی که مرتکب شد ؛ بجای توجیه عمل خود ؛ حتی در برابر فرعون اعتراف کرد که خطا کرده و از خدا پوزش خواست
یک قدم تاخیر در عذر خواهی مساوی است با چندین قدم پیش نهادن به سوی گسترش خشونت و بر هم ریختن اوضاع زندگی همگانی فرصت را از دست ندهیم.
کد خبر؛۲۵۱۳۰